Firar Dizisi 5 Bölüm Özeti 14 Ekim



Berdel Aziz Ağa'nın üzerine kara bulut gibi çöker. Ya ölen kardeşinin eşi Asude ile evlenecektir ya da oğlu Civan'ı kan davasına kurban verecektir. Ailesine anlatması, bunu kabul etmesinden daha zordur. Bahtiyanlar'ın bu zamana kadar kurdukları dengeler tamamen değişmek üzeredir. Asude berdel gelini olarak geldiği Bahtiyan konağına hanım, Aziz Ağa'ya eş olmaya hazırdır. Mahur Hanım ise bıçak kadar keskin verilmiş bu karara susmaktan başka bir şey yapamaz. Bütün aile suskun bir öfke içindedir, dökülen kanların bedelini en fazla Aziz Ağa yaşarken öder.

Nadir artık tutukludur. Cezaevi onun firarının bittiği yerdir. Değişen sadece Bahtiyanlar'ın hayatı değil, Nadir'in de yaşamı dört duvar arasına sıkışmış kalmıştır. Oğlu için koruması gereken bir de canı vardır artık. Aziz Ağa ve Civan, Nadir'in içerde öldürülmesi için her şeyi yaparlar. Planları ters tepince başka bir yoldan Nadir'in canına kast ederler. Peki burası gerçekten Nadir için yolun sonu mu olacaktır?

Bu arada Memed iyice hastalanır. Hapiste yatan babası Nadir'i çok özler. Bahar ise bir dakika bile Memed'in yanından ayrılmak istemez. Ama görüş sırasında Nadir Bahar'a burayı terkedip İstanbul'a gitmesi gerektiğini söyler. Bahar için zor bir karardır, onu hayata döndüren insanlardan ayrılmak hiç de kolay değildir aslında. Bahar ve Memed için saklandıkları ev artık güvenilir bir liman olmaktan çok uzaktır.

0 yorum: